Brunflo FK

Referat: Frösö IF - Brunflo FK

Säsongen sista F13-match och dessutom helt avgörande om vem som skulle ta hem seriesegern. Således upplagt för en spännande match på Lövsta.
Vi pratade innan om vikten om att kliva in i närkamperna och vara på hugget direkt från start - något som vi haft svårt med på sistone.

Vi inleder dock precis tvärt om och är avvaktande, springer mycket bredvid och faller ifrån, vilket gör att Frösön pressar och skapar rejält med farliga chanser, och vi klarar oss undan med blotta förskräckelsen i första som slutar mållöst.

Vi försöker tillsammans att prata igenom vad vi måste tänka på för att komma tillbaka in i matchen. Nerverna släppte något men vi visste att vi måste upp några snäpp i nivå om vi ska klara av det här.

Vi börjar andra bättre, men Frösön blir naturligt och inte orättvist det lag som gör första målet, direkt på en hörna där vi är på tok för passiva framför eget mål.
Mot slutet av andra halvlek får vi dock igång spelet och äter oss in i matchen mer och mer.
Därför inte orättvist att vi i halvlekens slutminuter efter en kamp framför mål sätter kvitteringen.

Oavgjort således in i sista pausen vilket inte räcker för oss, varför vi i sista ställer om offensivt och flyttar upp med två forwards. Det ger resultat tidigt och efter bara tio minuter har vi vänt på matchen genom två mål av Irma. Det är plötsligt ett helt annat lag som stänger ner Frösöns uppspel och kliver in betydligt mer rejält i situationerna.
Frösön reducerar till 2-3 med endast 8 minuter kvar och avslutningen blir således en rejäl nervpärs, men vi reder ut det.

Glädjen och lättnaden är total när vi får summera ytterligare en fantastisk säsong med DM-guld och serieseger!